Terug naar Werkwijze

Zorgverzekeraars & Vergoedingen

Hoe zit het met de vergoeding van oefentherapie Mensendieck in het huidige zorgstelsel?

Sinds jaren ben ik ook direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van uw huisarts of specialist bij mij terecht kunt.

Ik heb een contract met alle verzekeringen. Afhankelijk van de door u afgesloten aanvullende verzekering wordt de behandeling (deels) vergoed. Meer specifiek geldt dat:

Zorgverzekeraars vergoeden in de basisverzekering voor iedereen tot 18 jaar de eerste 18 behandelingen. Patiënten met een speciale indicatie (zoals o.a. Parkinson of MS) krijgen vaak alles vergoedt, maar pas nadat zij eenmalig de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering te hebben betaald.

Daarnaast zit oefentherapie in bijna alle aanvullende verzekeringen. Let dus goed op of u verzekerd bent en hoe, dan komt u niet voor verrassingen te staan. Bij veel verzekeringen wordt op jaarbasis een beperkt aantal fysio en oefentherapie behandelingen vergoed, welke bij elkaar worden opgeteld. Vraag dus goed na en tel zelf uit hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Zo komt u niet voor verassingen te staan als blijkt dat uw budget al op was gemaakt door een andere therapeut. En u van mij een rekening krijgt.

Mocht er geen vergoeding zijn, dan hanteer ik de volgende tarieven per 1 januari 2023:

Behandeling op de praktijk, 35 minuten €51,00
Screening, intake, anamnese, onderzoek 1e advies en/of oefentherapie 60 minuten €100,00
Toeslag aan huis €15,00

· Als u een gemaakte afspraak niet na kunt komen, geef dit dan zo snel mogelijk door. Niet op tijd afgemelde afspraken – minder dan 24 uur van tevoren, waarbij een weekeinde niet meetelt – kunnen bij uzelf in rekening worden gebracht. Ik beoordeel dit per keer.

· De zorgverzekeringen hebben mij verplicht om u aan het eind van de behandeling per mail een klant-tevredenheidsenquete toe te sturen. U helpt mij enorm als u deze ook invult.