Werkwijze

Behandeling

Een behandeling in mijn praktijk volgt altijd de volgende werkwijze:

 • Intake gesprek
  Door middel van een intake gesprek inventariseer ik uw klachten. Naar aanleiding daarvan kijken we wat de mogelijkheden zijn en wordt een passend behandelplan opgesteld.
 • Vervolgafspraken
  Tijdens deze behandelingen werken we samen om veranderingen in uw dagelijkse gedrags- en bewegingspatronen te brengen. U krijgt oefeningen en adviezen mee naar huis waarmee u kunt oefenen om deze veranderingen toe te passen in uw dagelijks leven, waardoor de klachten zullen verminderen.
 • Evaluatie
  Na een aantal weken is het vaak nuttig om het verloop van de behandelingen te bespreken. Dan bekijken we in welke mate de behandeling nuttig is, en wat er nog verbeterd kan worden of wat voor u prettiger is.

Verwijzing

U kunt bij mij met en zonder verwijzing terecht.

 • Met verwijzing
  Met een verwijzing van arts of specialist kunt u rechtstreeks telefonisch een afspraak maken.
 • Zonder verwijzing
  De praktijk is sinds jaren ook direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijzing van een arts of specialist bij mij terecht kan. Ik maak dan een afspraak met u voor een intake om te kijken of ik u kan helpen en samen stellen we een behandeldoel en plan op. In overleg met u stel ik uw huisarts op de hoogte.

Kwaliteit

Om de kwaliteit van de behandeling te verbeteren en de methodes actueel te houden, ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging, de VvOCM. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Alleen paramedici die aantoonbaar voldoen aan de opleidingseisen en kwaliteitseisen zijn in dit register opgenomen. U kunt mij vinden in zowel het register voor oefentherapeuten als in het register van psychosomatische oefentherapeuten.

Overig

Het kan natuurlijk dat u klachten of andere opmerkingen heeft over mij of mijn praktijk. Hiervoor verwijs ik u graag door naar de pagina klachtenregeling.
Als therapeut gaan we om met kwetsbare persoonlijke informatie. Alles over de privacy regeling kunt u hier vinden.
Alles over de zorgverzekering en vergoedingen vindt u hier.

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd rechtstreeks contact met me opnemen via 0227-570775 of info@mensendieckmedemblik.nl.