Terug naar Specialisaties

SOLK

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Somatisch betekent “lichamelijk”. Het gaat dus om lichamelijke klachten die niet kunnen worden verklaard door een lichamelijke oorzaak, die langer duren dan gebruikelijk, die niet overgaan, die in de loop van de tijd erger worden, zicht uitbreiden naar andere delen van het lichaam of die steeds wisselen. Een verklaring kan vaak gevonden worden in de stress van alledag, in alledaagse zorgen en emoties.

Andere benamingen en voorbeelden van SOLK zijn: somatoforme stoornissen, chronische pijnstoornis, functionele somatische syndromen zoals prikkelbare darmsyndroom, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie, functionele klachten en onbegrepen klachten.

Er zijn verschillende symptomen die tot de constatering SOLK kunnen leiden, deze kunnen lichamelijk, maar ook psychisch zijn.

Het SOLKNET is een landelijk netwerk van kwaliteitsgeregistreerde pyschosomatiek therapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met SOLK. Ik krijg veel scholing waardoor ik mezelf nu gespecialiseerd kan noemen in diagnostiek en behandeling van psychosociale oorzaken van lichamelijke klachten. Door verschillende methodieken krijgt u de handvatten om zelf (in de toekomst) klachten en oorzaken te herkennen, voorkomen of te verlichten. Zo wordt terugval voorkomen.

Mocht u meer informatie willen over SOLKnet, kunt u altijd een bezoek aan de site van het netwerk brengen: www.solknet.com